Eladott tétel fizettetése

A Fizetés ablak elérése két módon történhet. Az Eladás ablakból közvetlenül, a Fizetés most gombra kattintva, illetve ha már található olyan termék vagy bérlet a vendég kosarában, amit még nem fizetett ki, akkor megjelenik a Fizetés gomb a vendég profilján.

A Fizetés ablakban láthatjuk azokat a fizetési lehetőségeket, amiket a pénztárhoz rendeltünk. Bővebb információ az Üzletkezelés/Pénztárak részben.

A szövegmezők fejlécére kattintva beilleszthető a pontos összeg. Amennyiben a vendég nem pontos összeggel fizet, akkor a szövegmezőbe beírva a pénzmennyiséget, a rendszer automatikusan visszajárót számol.

Fizetés során létrejön a kiválasztott pénztárba Eladás pénzmozgástípussal egy pénztárbejegyzés, amennyiben visszajáró is van, abban az esetben külön pénztárbejegyzésben az is megjelenik Visszajáró pénzmozgástípussal.

Példa:
A vendég vásárolt egy ásványvízet 300 Ft-ért, amit 500 Ft-os címlettel fizet. Ekkor a Készpénz - Forint mezőbe beírva az 500-as számot a Visszajáró mezőben megjelenik a 200-as szám.

Ebben az esetben létrejön két pénztárbejegyzés:
  • Eladás, Készpénz, Forint, 500 pénzmennyiséggel
  • Visszajáró, Készpénz, Forint, -200 pénzmennyiséggel